Wrap met gebraden kip, gekaramelliseerde cantaloupe meloen en alfalfa spruiten

Terug naar het recepten overzicht

Ingrediënten (4p):

800 g kippenboutjes

Zout

1 bosje gladde peterselie

800 g meel

200 ml plantaardige olie

1 cantaloupe meloen

100 g suiker

Peper

200 ml Balsamico Bianco

100 g alfalfa spruiten (getrokken met het serreglas BIVITA)

Wilde kruidensalade

Bereiding:

Kippenboutjes in een pot met gezouten water doen en aan de kook brengen. Vervolgens ca. 20 min. lang laten sudderen totdat ze gaar zijn. Daarna afgieten en lichtjes laten afkoelen.

Peterselie in fijne reepjes snijden.

Meel, 120 ml plantaardige olie en het zout samen met 400 ml water in een schotel (roer- en slagschotel MESCO) doen en er met het handroerapparaat een glad deeg van maken. Het deeg in een pan of op een wafelijzer tot dunne wraps bakken.

Meloen pellen, het klokhuis verwijderen en in ca. 0,5 cm x 0,5 cm grote blokjes snijden.

100 g suiker samen met 100 ml water (met behulp van de universele menger in de maat-mixbeker MISURO) door elkaar roeren en in een pot aan de kook brengen.

Een pan verhitten en ZONDER olie de meloen heet aanbraden. Na een korte tijdspanne het uit suiker en water bestaande mengsel en een beetje zout in de pan doen en lichtjes laten karamelliseren. Vervolgens in een andere schaal overgieten en er een beetje vers gemalen peper aan toevoegen.

Kippenboutjes van het bot lossen en samen met zout en een beetje plantaardige olie in een pan aanbraden. Daarna met 150 ml Balsamico Bianco doen afkoelen.

Wilde kruidensalade met Balsamico Bianco een beetje zout marineren. Daarna de wraps met het kippenvlees, de gekaramelliseerde meloen, de gemarineerde wilde kruidensalade en overvloedig veel alfalfa spruiten beleggen en oprollen.Tot slot schuin halveren en opdienen.

 

Geplaatst op: 18.10.2016

Terug naar het recepten overzicht