Saffraan tagliatelli met zeevruchten ragout

Terug naar het recepten overzicht

Ingrediënten (4p) :

Pasta deeg:  
200g bloem
100g tarwegriesmeel
1 el olijfolie
2 eiwitten
1 ei
2 cl water
1 snuifje saffraan
  zout
  nootmuskaat
 
Ragout:  
500g mix zeevruchten (ontvroren)
2 lente-uitjes
2 el olijfolie
120g erwten (diepgevroren)
2 rode pepers
3 el zure room
1 el gehakte dille
1 el citroensap
½ el madras currypoeder
1 el olie
  zout
   
 

Bereiding : ca.40min (+ rusttijd pasta)

Maak een glad deeg van de pasta-ingrediënten, omwikkel in folie en laat het rusten voor min.1uur. Daarna smalle deegstroken maken en tot tagliatelli draaien door de pasta-machine PASTA PERFETTA NERO, gooi er wat bloem op en laat al dente koken in licht gezouten water. Giet af.

De lente-uitjes en de rode pepers fijnsnijden en in olie aanbakken. Dan de ontdooide zeevruchten toevoegen en gedurende 4-6min.verhitten. De erwten toevoegen en laten meebakken. Citroensap en dille bijvoegen, alsook de zure room. Bijkruiden met wat zout.

De gekookte pasta met wat olie opwerken en in diepe borden serveren met de ragout en bijgekleurd met wat curry poeder.


Voedingswaarde pp: 605 Kcal · 26g vet· 27g eiwitten · 64g koolhydraten · 4.5 koolhydraten uitwisseling

Geplaatst op: 13.10.2016

Terug naar het recepten overzicht