Kip met Tuingroenten in de wok

Terug naar het recepten overzicht

 

Ingrediënten (4p)  
120g courgette
120g radijzen
120g wortelen
2 lenteuitjes
450g kippeborsten zonder vel
1 rode chilipeper
4 el (pinda)notenolie
3 el oestersaus
4 el soyasaus
2 fl.oz sake
  koriander, zout & peper
 
Bereiding

Schil de wortelen en radijsjes, was de courgette en gebruik de Spiral slicer SPIRELLI om lange groentespiralen te bekomen.
Snij de kip in 1cm dikke stukken. Versnij de chilli en de lentuitjes in ringetjes. Mix de oester en soyasaus,sake in een bowl. Verhit de notenolie in een wok op mediumhoog vuur en bak de kippenreepjes tot ze mooi bruin zijn.

Voeg de groentespiralen toe, alsook de chili en lenteuitjes en laat bakken voor ca. 2-3 minuten.
Roer er de sausmix door en laat verder bakken tot de kip lekker mals gebakken is.

Kruiden met zout, peper en koriander naar smaak. Dien op samen met vers gekookte rijst of noodles.

Bereidingstijd : 35 minuten

Geplaatst op: 13.10.2016

Terug naar het recepten overzicht